29 oktober 2010

Polska äppelrutor

Här kommer ett mycket användbart recept på äppelrutor som går utmärkt att frysa och som är mycket smarriga!

Botten
6 äggulor
9 dl vetemjöl
250 g rumsvarmt smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
Blanda mjöl, gulor, socker, smör och bakpulver i en matberedare. Lägg 1/3 av degen i frysen. Tryck ut resten av degen i en långpanna och grädda botten i ca 15 minuter i 200 grader varm ugn.

Fyllning
Äppelmos
Bred moset över den lättgräddade bottnen.

Maräng
6 äggvitor
3 dl socker
Vispa äggvitorna hårt och vispa ner sockret mot slutet. Bred över moset. Riv den frusna degen över marängen och grädda i ca 15 minuter i 200 grader varm ugn.

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...