Den här måste vara en av de bästa blåbärspajerna jag har ätit. Den är enormt god och lite annat än de vanliga smulpajerna.
Pajskal
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör smör och socker till skum. Tillsätt ägget under kraftig vispning. Blanda ut bakpulvret i mjölet och rör ner i degen. Klä botten och kanterna av en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen.
Fyllning
ca 500 g blåbär
2½ dl turkisk yoghurt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Blanda alla ingredienserna och häll ovanpå pajbottnen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter.
Vad gör jag för fel när fyllningen inte tar ihop? Använder frysta blåbär. Kanterna blir färdiggräddade men bottnen av pajen e inte gräddad och fyllningen rinner ut, Smaken är jättegod :)
SvaraRaderaHej!
RaderaFyllningen är nog ganska lös, men den brukar ta ihop om den får stå en stund. Vet faktiskt inte vad det beror på att den inte blir färdig gräddad i mitten. Testa att sänka ugnsvärmen om den skulle hinna bli färdig i mitten då om kanterna inte blir så fort färdig.