3 juni 2012

Lakritscupcakes

De är gjorde jag till min lillebror när han fyllde år för några veckor sedan. Det är chokladmuffins som är fyllda med lakritssirap och garnerade med lakritsglasyr. Som dekoration har jag använt egen torkad ananas.

Cupcakes
100 g smör
2 ägg
2½ dl socker
1½ tsk vaniljsocker
1 krm salt
4 msk kakao
2 dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
Smält smöret. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt de övriga ingredienserna. Blanda till sist i smöret. Fyll muffinsformarna och grädda i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter.
 
Lakritssirap
1 dl starkt kaffe
200 g socker
1 hel stjärnanis
½ dl turkisk peppar-kross
 
Låt blandningen sjuda på ganska svag värme. Undvik att röra för mycket i kastrullen. Värm tills sockret har smält. Höj värmen och låt koka 2-3 minuter. Ta bort stjärnanisen. Ta bort kastrullen från plattan, men håll den varm.
Gör små hål i cupcakesen med hjälp av en sticka eller liknande och häll sirapen i hålen.

Lakritsfrosting
90 g smör
7½ dl florsocker
150 g färskost
1 dl turkisk peppar-kross
svart pastafärg

Vispa smör och florsocker till en kräm. Blanda i färskosten och turkisk peppar-krosset. Tillsätt eventuellt lite svart pastafärg. Rör till en tjock och slät kräm. Spritsa blandningen på cupcakesen. Dekorera!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...