25 januari 2011

Wienerbröd med chokladfyllning


Jag är en chokladfanatiker men har aldrig tyckt om att blanda choklad med något annat. Jag vill ha chokladen som den är. Tycker alltså inte om o´boy, apelsinchoklad och har aldrig fyllt bullar med choklad. Men nu har jag testat och blev positivt överraskad! De här wienerbröden blev riktigt smarriga! 

150 g smör
1 ägg
1½ dl kall grädde
25 g jäst
½ dl strösocker
en  nypa salt
 6 dl vetemjöl

Fyllning:
200 g nutella
Garnering: 100 g choklad
Rör smör och ägg. Blanda sedan ner grädden. Smula jästen och rör ut den i gräddblandningen. Blanda till sist ner socker, salt och mjöl. Knåda till en smidig deg.
Kavla ut den till en rektangel ca 40x50 cm. Skär eller sporra ut 20 fyrkanter. Sätt en klick nutella på varje rektangel. Vik sedan in kanterna mot mitten. Låt wienerbröden jäsa ca 2 h. Pensla dem sedan med ägg och grädda i 225 grader varm ugn 7-10 minuter. 
Låt svalna en stund och smält sedan chokladen och ringla över wienerbröden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...