Det här njöt vi av på villan i helgen. Mycket maffiga, men goda! Receptet är Leilas och lyder som följer:
1 dl kokosflingor
75 g mörk choklad
2 st ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
0.75 dl kokosmjölk
2.5 dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 nypa salt
2.5 msk kakao
1.5 msk kallt kaffe
6 st små bountystänger
Frosting 250 g choklad
1.5 dl vispgrädde
2 msk honung
1 nypa flingsalt
1 msk smör
100 g philadelphiaost
Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den får lite färg. Hacka chokladen grovt och smält den. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt. Smält smöret, häll i kokosmjölken och blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt, sikta blandningen och vänd försiktigt ner det i smeten. Rör ner smält choklad, kokosflingor, kakao och kaffe i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet. Halvera bountystängerna och stick ner en halva i varje muffins.
Grädda dem i 175 grader varm ugn i cirka 12-13 minuter.
Frostingen
Hacka chokladen fint i en hushållsmixer. Koka upp vispgrädde, honung och flingsalt och häll den över chokladen under mixning. Tillsätt smör och philadelphiaost och ”pulsmixa”. Spritsa eller bred ut frostingen över cupcakesen. Garnera med kokos.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar