Kanelbullar
5 dl kall mjölk
50 g jäst
1 dl socker
½ tsk salt
2 tsk kardemumma, gärna nymald
1 ägg
200 g rumstempererat smör
ca 1,3 l vetemjöl
Fyllning
120 g smör
1 dl socker
4 tsk kanel
Rör ut jästen i kall mjölk. Tillsätt
socker, salt, kardemumma och ägg. Tillsätt det rumstempererade smöret i
bitar. tillsätt en liten del av mjölet och kör degen i
hushållsassistenten en stund. Tillsätt ytterligare mjöl tills degen
börjar släppa från kanterna. Ju lösare deg destu godare bullar! Spara
lite mjöl till utbakningen. Låt degen jäsa till dubbelstorlek. Kavla ut degen till en rektangel och bred på fyllningen. Rulla ihop degen från båda långsidorna. Skär i bitar och sätt på plåtar. Låt jäsa under bakduk ca 1 h. Grädda i ca 200 grader varm ugn tills bullarna fått fin färg. Pensla bullarna med uppvispat ägg och lite vatten. Strö på pärlsocker. Njut med ett glas kall mjölk!
vilken trevlig idé att forma bullarna som hjärtan. Det får jag nog testa nästa gång jag bakar :)
SvaraRadera