Very cherry chocolate cake
3 ägg
3,75 dl starkt kaffe
3,75 dl starkt kaffe
3,75dl turkisk yoghurt
2 dl matolja
300 g vetemjöl
300 g vetemjöl
675 g strösocker
125 g kakao
1½ tsk bakpulver
1½ tsk bakpulver
3 tsk bikarbonat
1½ tsk salt
1½ tsk vaniljpulver
1½ tsk salt
1½ tsk vaniljpulver
Vispa ägg, kaffe, matolja och yoghurt i en skål på låg hastighet i
någon minut. Blanda alla torra ingredienser och blanda i äggsmeten. Vispa smeten på medelhög hastighet
i ca 2 minuter. Fördela smeten i tre smörade och mjölade springformar, ca 26 cm. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 15-20 minuter. Bottnarna ser kladdiga ut på ytan men så ska det vara. Låt bottnarna stå i formarna i ca 20 minuter innan de stjälps upp.
Päronmousse
4 gelatinblad
1 burk päronpuré
2 konserverade päronhalvor i juice
2 msk päronjuice
(några droppar päronessens)
3/4 dl socker
3 dl vispgrädde
3 dl vispgrädde
(grön pastafärg)
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Mixa päronen släta. Blanda i päronpuré, socker och ev. lite färg och essens. Värm päronjuicen från konservburken och smält gelatinbladen. Rör försiktigt ner gelatinblandningen i päronblandningen. Vispa grädden och vänd ner den i päronblandningen.
Vaniljpannacotta
4 gelatinblad
2 dl mjölk
2+2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk maizena
2 msk strösocker
2 tsk vaniljpulver
2+2 dl vispgrädde
2 äggulor
2 msk maizena
2 msk strösocker
2 tsk vaniljpulver
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda mjölk, 2 dl grädde, äggulor, maizena och strösocker i en
tjockbottnad kastrull och sjud under omrörning tills krämen tjocknat. Den får absolut inte koka! Rör ner vaniljpulver och gelatinbladen i den varma krämen och låt svalna.Vispa 2 dl grädde och vänd ner i krämen.
ojoj kära hjärtandes va fint.duktit duktit
SvaraRaderaDet här ser supergott ut! I vilket lager satt du hallonen när du monterade den? Hur undvek du att hallonen rinner ut på sidorna när kakan kommer ut ur kylen efter att du haft den där med tyngd på (visst kan man följa dina tidigare monteringsanvisningar också för den här tårtan?) Och vaniljpulver, är det alltså vaniljsocker eller sånt där brunt pulver eller vaniljkrämspulver? Tack på förhand!
SvaraRaderaBrukar sätta hallonen så att de kommer mot en tårtbotten så att saften kan dras in i själva bottnen. Har nog gjort den här på samma sätt som alla andra tårtor. Vaniljpulver är alltså ett brunt pulver som inte smakar sött utan bara vanilj. Rekommenderar det eftersom det ger så mycket mera smak. Men man kan naturligtvis också använda vaniljsocker.
Radera