31 maj 2012

Nougatfyllda småbröd

De här bakade jag åt mina kollegor i början av veckan. Jag gjorde en relativt vanlig småbrödsdeg och rullade bollar av degen. Sedan plattade jag ut bollarna och la en klick nougat och nöp ihop dem tillbaka. Jag tyckte själv att de blev sanslöst goda. Jag älskar nougat och småbrödsdeg med farinsocker i är ytterligare en favorit. Kräver lite pilligt jobb med att fylla dem, men det är väl värt mödan :)

175 smör
½ dl socker
½ dl farinsocker
2 msk sirap
4½-5 dl vetmjöl
1 tsk vaniljpulver
1 ½ tsk bakpulver

Blanda smör och socker i en matberedare. Tillsätt sirap och sedan resten av ingredienserna. Knåda degen med händerna och forma små bollar. Tryck ut bollarna till runda plattor. Sätt en liten bit nougat på varje platta och nyp ihop. Rulla bollen lätt så att den återfår den runda formen. Platta dem lätt och lägg på en plåt. Grädda i 175 grader varm ugn i 20-25 minuter. Låt kakorna kallna på plåten.
 
 

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...