12 april 2012

Makroner

Till Celvins dop gjorde jag också ljusblåa makroner. Dessa är fyllda med smörkräm blandat med lemoncurd. Tycker själv att det passar bra med en lite syrligare fyllning till makroner som i sig är rätt söta.

Receptet kommer från Mia Öhrn

110 g mandelmjöl
170 g florsocker (knappt 3 dl)
90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
ev. färg

Blanda florsocker och mandelmjöl och sikta allt i en kopp. Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda i strösockret under tiden du vispar. Vänd ner mandel och florsocker i äggviteskummet och tillsätt ev. färg. Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper och låt stå i min. 45 minuter. Grädda i 125 grader varm ugn i ca 20 minuter.

 

6 kommentarer:

  1. Dom är ju så fina! SKu aldrig våga mig på att göra dem själv dock! E det svårt? :)

    SvaraRadera
  2. Tack! Jag tycker inte att det är så svåra att göra, förutsatt att man är noggrann och följer receptet :) Inte såå dyra ingr. heller ifall man skulle råka misslyckas :)

    SvaraRadera
  3. Tjusiga :) Hur mycke lemoncurd satte du i förhållande till smörkrämen? 50-50? H. Michaela G

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...