Till Celvins dop gjorde jag också ljusblåa makroner. Dessa är fyllda med smörkräm blandat med lemoncurd. Tycker själv att det passar bra med en lite syrligare fyllning till makroner som i sig är rätt söta.
Receptet kommer från Mia Öhrn
110 g mandelmjöl
170 g florsocker (knappt 3 dl)90 g äggvita (cirka 3 st)
2 msk strösocker
ev. färg
Blanda florsocker och mandelmjöl och sikta allt i en kopp. Vispa äggvitorna till hårt skum, blanda i strösockret under tiden du vispar. Vänd ner mandel och florsocker i äggviteskummet och tillsätt ev. färg. Spritsa ut runda kakor på bakplåtspapper och låt stå i min. 45 minuter. Grädda i 125 grader varm ugn i ca 20 minuter.
Åh vilka fina macarons! :)
SvaraRaderaTack!
RaderaDom är ju så fina! SKu aldrig våga mig på att göra dem själv dock! E det svårt? :)
SvaraRaderaTack! Jag tycker inte att det är så svåra att göra, förutsatt att man är noggrann och följer receptet :) Inte såå dyra ingr. heller ifall man skulle råka misslyckas :)
SvaraRaderaTjusiga :) Hur mycke lemoncurd satte du i förhållande till smörkrämen? 50-50? H. Michaela G
SvaraRaderaTack:) Jo ungefär 50-50.
Radera