Glutenfri tårta |
Våra vänner Rolli och Sonja gifte sig i helgen. Så här såg deras tårtor ut! Tårtorna består av en ljus tårtbotten delad i tre delar och en mandelbotten. De är fyllda med hallon, kinuskimousse och vanilj-gräddblandning, även kallad glasskräm. De är spacklade med smörkräm smaksatt med vanilj och täckta med marsipan. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste och marsipan.
Smörkräm
125 g smör
250 g (= 4 dl) florsocker
2 tsk kokande vatten
1 tsk vaniljessens
Vispa smör och florsocker. Tillsätt det kokande vattnet och essensen.
Tillägg 6.8.2012 Numera vispar jag smöret utan florsocker länge, ca 10 minuter, så försvinner den där smörsmaken som inte alla gillar :)
Tillägg 6.8.2012 Numera vispar jag smöret utan florsocker länge, ca 10 minuter, så försvinner den där smörsmaken som inte alla gillar :)
åHHH va tårtorna ser fina ut..o säkert va smaken jättegoda
SvaraRaderaJag kan intyga att de var fruktansvärt goda!!
SvaraRadera