25 mars 2012
Morotscupcakes
Till min mammas middagsbjudning förra veckoslutet gjorde jag även morotscupcakes. De här är en riktig favorit för mig, eftersom jag tycker att de inte är översöta som många cupcakes tenderar att bli. Receptet är Toves men skriver som vanligt in det hit. Jag valde att utesluta nötterna eftersom det är så många som är allergiska mot nötter. Cupcakesen är dekorerade med cream cheese frosting och marsipanblommor. Jag gjorde även några glutenfria varianter som såg precis likadana ut. Jag bytte bara ut vetemjölet mot en glutenfri mjölblandning.
90 g smör
200 g finriven morot
90 g farinsocker
90 g socker
2 ägg
200 g mjöl
1½ tsk bakpulver
½ tsk bikarbonat
1 tsk kanel
Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker. Riv morötterna och vispa ner dem och smöret i äggblandningen. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt i smeten. Sätt i muffinsformar och grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Hur gör du blommorna? :)
SvaraRaderaJag använder olika blomutstickare för att göra blommorna. Det går också att använda vanliga pepparkaksformar.
Radera