9 juni 2011

Kladdkaka med lakrits

Fick trevligt besök av min vän Lena häromkvällen och fick strikta regler om att "int stell teel me naa". Givetvis kunde jag ju inte låta bli att slänga ihop en kladdkaka för det går ju i ett nafs. Jag som gillar lakrits och salmiak gillade den här skarpt.

200 g mörk choklad
200 g smör
4 ägg
2 dl socker
150 g mjöl
1 krm salt
6-8 Kick-stänger

Bryt chokladen i mindre bitar. Smält smöret och rör ner chokladen. Ställ undan och låt svalna lite. Vispa ägg och socker lätt. Rör ner chokladblandningen. Sikta ner mjöl och salt. Hacka Kick-stängerna ganska fint och vänd ner dem i smeten. Häll i en smord och bröad form och grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter. Kakan kan med fördel göras dagen innan så att den får stå i kylskåp över natten. Kakan tar bättre ihop om den får stå i kylskåpet några timmar och är då lättare att skära. Vill man servera den genast kanske man behöver förlänga gräddningstiden en aning. Servera med vispgrädde eller glass!


2 kommentarer:

  1. Ser drömlikt gott ut! Undrar om man bara sätter i Kick stängerna i smeten eller i vilket skede de kommer med? Michaela G

    SvaraRadera
  2. Smart! Har jag inte skrivit det? :) Ska genast göra ett tillägg :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...