100 g smör
2 ½ dl socker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Smält smöret. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner
övriga ingredienser så att allt blir väl blandat. Häll smeten i en smord
och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda i 175° varm ugn i ca 20 min. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i
mitten.
Kladdkaka som tårtbotten låter ju som en chokladomans dröm! Hoppas du får en fin helg /Emma
SvaraRaderaHahaa, så är det nog :) och tack detsamma!
RaderaHej. jag ska baka en tårta tills jag fyller år och jag tänkte använda mig utan detta recept. Trycker du att jag ska göra kladdkakan två gånger om jag vill ha två lager med bottnarna? Den ser väldigt tunn ut
SvaraRaderaHej. jag ska baka en tårta tills jag fyller år och jag tänkte använda mig utan detta recept. Trycker du att jag ska göra kladdkakan två gånger om jag vill ha två lager med bottnarna? Den ser väldigt tunn ut
SvaraRaderaTja, frågan är om man lyckas skära genom två kladdkakebottnar. Jag har oftast använt andra bottnar ovanpå och haft bara den här underst. Jag har använt både ljusa sockerkaksbottnar och marängbottnar ovanpå. Det kan vara lite maffigt och svårskuret med två stycken kladdkakebottnar.
RaderaProvade denna till min senaste tårta, var väldigt populärt! Länkade till ditt recept så du vet då några frågat :)
SvaraRaderaRoligt om den gillades! Tack för att du länkar :)
Radera