Den här är en i raden av alla kladdkakor som finns... Det som gör just den här speciell är kanske nougattäcket ovanpå och konsistensen som är kompakt men kladdig, alltså inte riktigt så lös som vanliga kladdkakor men endå kladdig :)
200 g smör
250 g finhackad mjölkchoklad
1 dl socker
1 dl farinsocker
3 ägg, rumstempererade
1 tsk vaniljsocker
2½ dl vetemjöl
100 g nougat
Smält smöret i en kastrull på låg värme. Rör ner den hackade chokladen och rör om tills allt har smält. Tillsätt socker, farinsocker och ägg under omrörning. Sikta i vaniljsocker och vetemjöl. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 24 cm i diameter. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 20 minuter. Smält nougaten försiktigt i mikron. Bred ut nougaten över kakan och låt den kallna i kylskåp.
Mums! Den här måste jag komma ihåg att testa!
SvaraRaderaNougat är ju så gott så detta måste ju vara en väldigt god klasskaka ;)
SvaraRadera/Emma
Absolut! Nougat är fantastiskt gott!
Raderawau mera godsaker vem äter allt gott du gör
SvaraRaderaOh va gott. Det måste vi testa här hemma!! Tack för alla goda recept du lägger ut :-)
SvaraRaderaOjojoj vad gott det ser ut!! Det där måste jag testa:-)
SvaraRaderaRoligt att ni gillar recepten!
SvaraRadera