10 juli 2012

Tant Mariannes toscarutor

De här rutorna bakade jag åt min svärmor till helgen. Till skillnad från en vanlig toscakaka består toscatäcket här av mandlar och nötter istället för bara mandel.

2 ägg
2 dl socker
100 g smält smör
½ dl kaffegrädde
100 g riven mandelmassa
2 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt smält smör, grädde och riven mandelmassa. Blanda vetemjöl och bakpulver och blanda ner i smeten. Häll smeten i en smord form, ca 25 x 30 cm. Grädda kakan i 200 grader varm ugn tills den är helt torr i mitten. Låt den svalna.

Toscatäcke
200 g skållade hela nötter (mandlar, pinjenötter, hasselnötter...)
100 g smör
1 dl socker
2 msk vetemjöl
2 msk grädde

Rosta nötterna lite i ugnen. Blanda alla ingredienser i en kastrull. Låt blandningen smälta, men inte koka.
Bred smeten över kakan och grädda den ytterligare i ca 10 minuter.

 

9 kommentarer:

  1. Jag gillar toscakakor! Och dina ser fina och goda ut!

    SvaraRadera
  2. Gjorde faktiskt en toscakaka igår. Jag hade päron i, vilket blev väldigt lyckat!

    SvaraRadera
  3. Hej,

    Till hur många personer räcker detta receptet till?

    Tacksam för snabbt svar.

    Kram Anders

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror lite på hur stora du gör dem. Jag gjorde ganska småa och fick ca 20 bitar.

      Radera
  4. Helt Underbar Blogg!! Älskar oxå att baka!! Lär jag besöka fler gånger! :)

    SvaraRadera
  5. Helt Underbar Blogg!! Älskar oxå att baka!! Lär jag besöka fler gånger! :)

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...