10 juni 2012

Smarrig äppelpaj


Elsa ville baka äppelpaj häromdagen och det resulterade i denna smarriga paj!

Pajdeg
300 g mjöl
200 g smör
100 g socker
1 ägg
Knåda degen och dela den i två delar. Tryck dem platta och plasta in dem i plastfolie. Ställ delarna i kylen i 1 timme.

Fyllning
5 stora äpplen
125 g socker
2 ½ msk mjöl
1 tsk kanel
saften från ½ citron
40 g smör i tärningar
1 tsk farinsocker

Skala äpplena och ta ur kärnhuset, dela i klyftor och skär klyftorna i mycket tunna skivor. Vänd dem i citronsaft. Blanda resten av ingredienserna till fyllningen och vänd äpplena i blandningen.
Platta ut den ena degplattan, så att den passar in i en smord pajform. Lägg den i formen och fördela fyllningen jämnt i botten.
Platta ut den andra degplattan och lägg den ovanpå fyllningen. När "locket" är på plats nyps kanterna ihop.
Skär några snitt i locket, så att ångan kan komma ut. Pensla med vatten och strö över farinsocker.
Grädda i 200 grader varm ugn i ca 35 min.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...