12 mars 2012

Blomkorg


Mina systrar Malin och Kristin fyllde år igår. Jag fick äran att göra deras tårta och för en gångs skull smaka på den :) Tårtan består av en chokladbotten, som jag själv tyckte blev lite kompakt men var mycket lätt att dela. Kan tänka mig att göra den igen till figurtårtor, eftersom den gick så lätt att hantera och skära. Receptet hittade jag i Pullahiiren makeat kakut. Fyllningen bestod av jordgubbsmousse med (turkisk vaniljyoghurt) och glasskräm. Ovanpå glasskrämen hackade jag Pirkkas choklad fylld med jordgubbsyoghurt (som för övrigt måste vara bland den godaste chokladen som finns!) Tårtan är spacklad och spritsad med vispgrädde och dekorerad med blommor i marsipan.


Chokladbotten
8 ägg
240 g socker
220 g mjöl
20 g kakao

Vispa ägg och socker riktigt pösigt. Blanda i mjöl och kakao och häll i en smord och bröad form. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 35 minuter.

6 kommentarer:

  1. Ser supergod ut (och låter!). Men glasskrämen? Är det vaniljkrämen du menar? Är nog kanske trög (eller trött) men jag fattade inte vilket recept som var glasskrämen. Lät intressant och chokladen ska jag spana efter!
    /Susanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Glasskräm består av tjock vaniljkräm blandat med grädde! Chokladen är sååå god :)

      Radera
  2. Tårtan blev verkligen superfin =)

    Carina, Jag har en tävling på min blogg som jag tror att skulle passa dig =)
    Kom gärna förbi!

    Kram
    /Nellie

    http://sockertussen.blogspot.se/2012/03/vinn-en-whoopie-matta-macaron-matta.html

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Roligt att du tittade in, det gör jag gärna :)

      Radera
  3. Jag hade en fråga om din skärtorsdagskaka.

    Ska glasyren vara avsvalnad när man brer den på kakan?

    Mvh

    SvaraRadera
  4. Hej! Glasyren ska inte kallna före, utan den ska hällas på när den är varm och nykokad.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...