20 februari 2012

Amerikanare



Det här är bland det godaste jag har ätit i rut-väg! Rakel på mitt jobb tipsade om dem och jag är heeelt begaistrad! En förutsättning för att man ska gilla dem är att man tycker om russin, för de finns det gott om i dessa rutor!

4 dl russin
2 dl vatten
Koka vatten och russin i 2 – 3 min. Häll av vattnet och låt rinna av.

Kräm
3 dl creme fraiche eller grädde eller en blandning av båda
2 dl socker
3 äggulor
2 ½ tsk potatismjöl
1 tsk vaniljsocker
Blanda creme fraiche, socker, äggulor och potatismjöl i en kastrull. Låt krämen sjuda under omrörning tills den tjocknar. Låt svalna. Tillsätt russin och vanilj.

Deg
3 dl vetemjöl
2 dl brun farin
1 tsk bikarbonat
3 ½ dl havregryn
200 g smör
Blanda allt väl och tryck ut halva degen i en liten bakpappersklädd långpanna (35cm x 20cm). Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 min. Ta ut kakan och häll på krämen. Smula resten av degen över krämen. Grädda ytterligare ca. 25 min. Skär i ca 20 bitar.
Kräm
Russin
Blanda kräm och russin
Häll ovanpå den förgräddade bottnen
Smula den resterande delen av degen ovanpå

2 kommentarer:

  1. Me like the name =) =)/Millontrillon Almenfors

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...