16 juni 2011

Glädjande besked II

Eftersom vi i familjen återigen har fått ett mycket glädjande besked, tyckte Elsa att det var på sin plats att vi skulle göra en tårta åt oss själva för en gångs skull. Hon tyckte att det skulle passa utmärkt med en jordgubbstårta. Vi använde oss av ett av Kinuskikissas recept. Skriver ner det här också. Elsa ville helst göra den själv så hon fick fylla och dekorera den som hon ville. Bottnen är en marängbotten fylld med daimgrädde och jordgubbar.

Marängbotten
5 äggvitor
2 ½ dl socker
Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget. Olja en bakplåtspappersklädd plåt och bred ut marängen i två lika stora rektanglar. Grädda i 125 grader varm ugn i 1h 45 min-2h.

Fyllning
3 msk potatismjöl
½ dl socker
3 dl mjölk
2 äggulor
3 Daim-stänger
2 ½ dl grädde
2 tl vaniljsocker

Jordgubbar

Blanda potatismjöl och socker i en kastrull. Tillsätt mjölken och gulorna och låt blandningen koka upp. Tag den från spisen och låt den kallna. Vispa grädden och vaniljsockret och hacka daimen grovt. Blanda grädde, daim och den avsvalnade krämen. Fördela hälften av blandningen på en av marängbottnarna. Skiva jordgubbar ovanpå och sätt den andra marängbottnen ovanpå. Bred resten av fyllningen på den andra marängbottnen och dekorera med jordgubbar och ev. choklad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...