Vaniljglass med karamelliserad mjölk
8 dl vispgrädde
2 krm vaniljpulver
1 brk kondenserad mjölk.
Vispa grädde och vaniljpulver. Rör i den kondenserade mjölken (alltså okokad). Häll i en form och klicka i den karamelliserade mjölken (alltså den kokade). Låt stå i frysen ett par timmar.
Jordgubbsglass
7 dl jordgubbar
1 dl socker
2 äggulor
3 dl mjölk
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
2 dl vispgrädde
Mixa jordgubbarna. Lägg hälften av jordgubbspurén med ½dl socker i en kastrull och koka upp. Låt svalna. Vispa resten av sockret med gulorna.Värm mjölken tills den sjuder. Vispa ner ägg- och sockerblandningen och fortsätt rör tills krämen tjocknar. Den får inte koka. Låt krämen svalna lite innan de båda jordgubbspuréerna rörs ner. Tillsätt vaniljsocker och salt och till sist den vispade grädden. Häll krämen i glassmaskin eller i en form i frysen och rör om var tjugonde minut i 3-4 timmar.
Det lät ju bara såå himla gott! Tack!
SvaraRadera/Kitty
Är det okej att jag lånar en bild när jag tänkt nämna dig på bloggen? :)
SvaraRadera/Kitty
Absolut! Tack för att du frågade ��/ Carina
SvaraRaderaFantastisk glasstårta! Mitt barnbarn skulle älska den. Tack för tipset:-)
SvaraRaderaTitti
Roligt att höra :)
RaderaCarina
Hej! Vi har startat ett företag som säljer matprodukter via nätet - många av våra produkter är unika på den svenska marknaden. Bl.a. säljer vi molekylära pärlor som förhöjer både smak och utseende på varje måltid! Gå gärna in på vår sida, www.gastronauts.se , och titta runt.
SvaraRadera