Iris (och mitt) fotbollslag hade säsongsavslutning i lördags. I laget finns en flicka som är äggallergiker. Hade tänkt baka kärleksmums/snoddas, mockarutor och fick mig en liten tankeställare när den skulle vara äggfri. Improviserade ett äggfritt recept som blev nästan godare än det med ägg. Den blev lite kladdigare i konsistensen och här hemma blev det snabbt allas favorit.
Äggfria kärleksmums
75 g smör
1 tsk no egg
2 msk vatten
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ msk kakao
2 1/4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl mjölk
Glasyr
35 g smör
1 msk kallt kaffe
½ msk kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 1½-2 dl florsocker
kokos
Smält smöret och låt det svalna. Blanda no egg pulvret med vattnet. Blanda det tillsammans med sockret. Blanda de övriga torra ingredienserna och sikta ner det i smeten omväxlande med mjölken och smöret. Klä en form, ca 20 cm x 20 cm, med bakplåtspapper och häll i smeten. Gräddan bottnen i ca 10-15 minuter i 175 grader varm ugn.
Smält smöret till glasyren och blanda i de övriga ingredienserna, till sist florsockret. Bred över den avsvalnade kakan och strö kokos direkt ovanpå.
Hej på dig! Vad snällt av dig att länka till min webshop! Hittade hit via mitt statistikprogram.
SvaraRaderaHa en jättefin höst!
Malin
och tack!! :D glömde ju skriva det.
Radera