7 februari 2015

Semmelwrap

Kunde ju inte låta bli att göra denna modegrej. Har fått hemmalat vetemjöl och ville absolut testa att använda
det i en vetedeg. Mjölet är grövre och mörkare än det vita vetemjölet som finns i matbutiken. Använde mig av receptet härifrån. Skriver det hit också.

Fördeg
400 g vatten
100 g mjölk
60 g jäst
500 g vetemjöl

Vetedeg fortsättning
250 g vetemjöl
200 g smör
200 g socker
10 g kardemumma
7 g salt
1 ägg

 Smula jästen och lös upp den i vattnet. Tillsätt övriga ingredienser i fördegen och låt degen vila i rumstemperatur i ca 30 minuter. Tillsätt resten av ingredienserna förutom saltet och arbeta degen i maskin i ca 8 minuter. Låt degen vila i ca 10 minuter. Dela degen i ca 70 g stora bitar. Rulla till runda bullar och låt dem jäsa under bakduk ca 30 minuter. Kavla bullarna så tunt det går. Grädda i 240 g varm ugn i ca 3 minuter. (Prova dig fram!)

Fyll wrapsen med mandelmassa och vispad grädde. Använd gärna detta recept för mandelmassafyllningen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...