29 juni 2014
Rabarberpaj med vitchoklad och valnötter
Det här receptet har jag fått av min syster Malin. Blev helt begeistrad i pajen när hon bjöd på den. Den är en lyxigare variant av en vanlig rabarberpaj med vitchoklad och valnötter.
Rabarerpaj
150 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 nypa salt
1 tsk bakpulver
500 g rabarber
1 dl socker
1 msk potatismjöl
Smält smöret och blanda de torra ingredienserna. Blanda allt till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda skalet i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter. Skär rabarbern i bitar och blanda med socker och potatismjöl. Fördela i pajskalet.
Smultäcke
1 dl vetemjöl
½ dl strösocker
75 g smör
50 g vitchoklad
1 dl valnötter
Grovhacka chokladen och valnötterna. Blanda övriga ingredienser och blanda till sist i chokladen och nötterna. Smula degen över rabarberbitarna. Grädda i ca 35 minuter. Avnjutes bäst med vaniljglass!
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar