25 maj 2014

Ryttarkaka

Den här kakan fick jag tips om av min syster Annika för många år sedan. Har inte bakat den på flera år, blir lätt så. Är alltid på jakt efter nya recept och det blir ofta att jag testar ett nytt istället för ett gammalt. Den här påminner lite om Skärtorsdagskakan, men med kokosglasyr.

Ryttarkaka
4 ägg
6 dl socker
3 dl vetemjöl
8 msk kako
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
180 g smör
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i övriga ingredienser och häll smeten i en långpanna. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 15 minuter. Gör under tiden glasyren.

Glasyr
75 g smör
2 dl socker
1½ sirap
1½ dl grädde
200 g kokos
Rör ihop allt utom kokosflingorna i en kastrull. Låt smeten sjuda 5 minuter. Rör ner kokosflingorna och bred ut över den varma kakan. Grädda i ytterligare 10 minuter eller tills kakan fått fin färg (lite som tosca).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...