14 juli 2013

Charlie och Lola-tårta


Elsa har äntligen fått ha sitt barnkalas. Hon fick vänta lite på det pga bröllopet. I väntan på bilderna från det får ni nu hennes Charlie och Lola tårta. Hon ville att tårtan skulle gå i blått, vara tre våningar(!) och att Charlie och Lola skulle vara med :) Tårtan består av tre små sockerkaksbottnar, fyllda med jordgubbsmousse och tryffelkräm. Den är spacklad med smörkräm och täckt med sockerpasta. Dekorationerna är också gjorda i sockerpasta.10 kommentarer:

 1. oj,oj bara fina saker,ännu en gång hur kan du

  SvaraRadera
 2. Jag har en fråga angående din gruffalotårta (http://clinasvenskon.blogspot.fi/2013/03/gruffalotarta.html#.UeQcuY2prng)

  Du skriver att du har fyllt den med glasskräm, grädde och jordgubbar.. I vilket format är jordgubbarna? Färska, rårörda eller sylt kanske? Ska själv baka en tårta med just dessa smaker men har lite idétorka på jordgubbsfronten.. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just den är fylld med tinade och mosade jordgubbar, men allra godast är det nog med färska jordgubbar. Jag skulle nog föredra det när det finns att få tag på nu. Antingen skulle jag skiva eller mosa dem lätt.

   Radera
 3. Jätte snygg! här förbereder vi för 3-års kalas och har idag testat ditt recept på sockerpasta. Överraskad över hur enkelt det var =)
  hoppas de blir lika bra. Nu lade jag då glycerol i den men kan inte hitta nån uppgift om att de skulle vara ätbart. kan man alltså faktiskt äta det?
  Hur länge står sig den färdiga massan? tänkte ifall jag bara provar lite imorgon o sen spar resten en tid.
  Tänkte jag skulle fråga nån som gjort lite fler såna här tårtor än jag =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Har tyvärr missat din kommentar :/ antar att mitt svar kommer försent nu men skriver iaf. Massan står sig flera veckor om den förvaras väl inpaketerad i plastfolie och sedan i en lufttät burk.

   Radera
 4. Antar att det var du som lagade Malins och Marcus bröllopstårtor , kommer man få se bilder på den?? :)

  SvaraRadera
 5. Bilder kommer bara jag får dem!

  SvaraRadera
 6. Oj, vilken fin tårta :) Lägger en länk till din blogg och återkommer för att se på resten av dina fina tårtor.

  SvaraRadera
 7. Wouw, va fin tårta!! :)

  SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...