9 augusti 2012

Kinuski-daimpaj

Det här är en fantastiskt god paj, som alltid har strykande åtgång och som aldrig vill räcka till... Den är obeskrivligt god och mycket enkel att blanda ihop. Mycket enklare än så här blir det inte!

175 g havrekex
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche eller turkisk yoghurt
2 dl färdig kinuskisås
2 st dubbeldaim

Krossa havrekexen och bred ut på bottnen av en pajform. Vispa grädden och blanda i crème fraîche eller turkisk yoghurt och kinuskisås. Hacka daimen grovt och blanda i gräddblandningen. Häll ovanpå kexbottnen och täck med färskfolie. Ställ formen i frysen några timmar och ta fram den en liten stund innan servering.

6 kommentarer:

  1. Vad bra med en snabb tårta. Det här med kinuskisås fick jag googla...nytt för mig!
    /Emma

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hoppas att du hittar den i butiken också :)

      Radera
  2. Hur länge ska den vara i rumstemperatur innan man äter den? Har testat att göra den idag och skulle gärna vilja veta om jag ska ta ut den en timme eller en kvart innan vi ska fika :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Den fungerar ungefär på samma sätt som glass, så ca 10-15 minuter innan fikat.

      Radera
  3. Vad är kinuskisås och vart hittar man detta? :) alltså, i vilken butik?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det beror lite på var du bor, vad du får tag på. Jag använder den här : http://www.pirkka.fi/tuotteet/62146-pirkka-kinuskikastike-2-dl

      Det finns säkert andra som går att använda också :)

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...