175 g havrekex
2 dl vispgrädde
2 dl crème fraîche eller turkisk yoghurt
2 dl färdig kinuskisås
2 st dubbeldaim
Krossa havrekexen och bred ut på bottnen av en pajform. Vispa grädden och blanda i crème fraîche eller turkisk yoghurt och kinuskisås. Hacka daimen grovt och blanda i gräddblandningen. Häll ovanpå kexbottnen och täck med färskfolie. Ställ formen i frysen några timmar och ta fram den en liten stund innan servering.
Vad bra med en snabb tårta. Det här med kinuskisås fick jag googla...nytt för mig!
SvaraRadera/Emma
Hoppas att du hittar den i butiken också :)
RaderaHur länge ska den vara i rumstemperatur innan man äter den? Har testat att göra den idag och skulle gärna vilja veta om jag ska ta ut den en timme eller en kvart innan vi ska fika :-)
SvaraRaderaDen fungerar ungefär på samma sätt som glass, så ca 10-15 minuter innan fikat.
RaderaVad är kinuskisås och vart hittar man detta? :) alltså, i vilken butik?
SvaraRaderaDet beror lite på var du bor, vad du får tag på. Jag använder den här : http://www.pirkka.fi/tuotteet/62146-pirkka-kinuskikastike-2-dl
RaderaDet finns säkert andra som går att använda också :)