6 augusti 2012

Herdetårta

Kaj


Jag har detta veckoslut haft min hittills största tårtutmaning med både bröllopstårtor och tack- och pensionärstårtor. Jag blev tillfrågad om jag kunde tänka mig att göra Kajs tack- och pensionärstårtor och jag tackade ja, med förutsättningen att min mamma skulle hjälpa mig med grundarbetet. Kaj har arbetat som pastor i 45 år och de senaste 13 åren i vår församling. Han tycker dessutom mycket om att fiska. Dessa teman tog jag med mig i planeringen av hans tårtor. Eftersom tårtorna skulle räcka till 150 personer valde jag att dela upp dem i 4 större fyrkantiga tårtor, 1 rund och 1 glutenfri. Jag kommer att sätta in dem som skilda inlägg här på bloggen för allt i ett blir lite för mastigt :) Och nej, sådana här tårtor gör jag inte åt vem som helst, nog enskilda, men inte för 150 personer... Men nu är Kaj inte vem som helst så han fick smaka på min kreativitet :)

Alla tårtor består av sockerkaksbottnar och är fyllda med jordgubbsmousse och chokladkräm. De är spacklade med smörkräm och locket är marsipan. Kanterna är spritsade med vispgrädde. Dekorationerna är gjorda i sp.
 

8 kommentarer:

 1. hur kan nån laga sådär otroliga saker med händerna

  SvaraRadera
 2. Alldeles underbara tårtor!
  Hur brukar du göra botten till en stor fyrksntig tårta som på bilden och hur många personer räcker den uppskattningsvis till?
  Det är alltid lika roligt att se hurudana tårtor du åstadkommit :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar göra tre rulltårtsbottnar som jag "staplar" ovanpå varandra med fyllning emellan. Jag brukar räkna med att det räcker till ca 30 personer.

   Radera
 3. jobbar du på rätta stället ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Beror på vad du menar med rätta stället :)

   Radera
 4. borde du inte vara på ett konditori ? du som är sådär skicklig

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för komplimangen, men jag älskar mitt jobb som lärare och är inte villig att ge upp det i första taget :) Det här är nog ännu så länge bara en hobby och ett sätt för mig att koppla av och få utlopp för mina kreativa sidor.

   Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...