23 juli 2012

Somrig bärbakelse

Har så otroligt många bra recept obloggade, tiden har inte riktigt räckt till... Här kommer i alla fall en av mina favoriter i sommar. Receptet är Leilas.

250 g mjukt smör
250 g mandelmassa
250 g hasselnötter
5 ägg
1 dl vetemjöl   
 
smör
mandelspån
Rör smör och mandelmassa krämigt. Mixa eller mal hasselnötterna och blanda dem i smör och mandelsmeten. Rör ner ett ägg i taget. Rör sist ner mjölet. Smörj formarna (cirka 8 cm i diameter) med smält smör och bröa med grovt krossat mandelspån. Fördela smeten i formarna. Grädda dem i 175 grader varm ugn tills de är vackert gyllene, cirka 15 minuter. Låt dem svalna helt.
 
Vänd gärna tartletterna upp och ner om de ser snyggare ut åt det hållet.
 
Garnering
5 dl vispgrädde
1 l blandade bär (jordgubbar, vinbär, hallon, blåbär)
 
Vispa grädde fast och fluffig och fyll en spritspåse.
Spritsa ett ”getingbo” av grädde i mitten av varje bakelse. Sätt fast bären i grädden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...