Det här receptet fick jag tips om av min syster Annika. Kokosbollarna är gjorda på ren havre och själv tycker jag att de smakade precis samma sak som kokosbollar gjorda på vanliga havregryn.
Glutenfria kokosbollar
100 g smör
1 dl socker
1 msk vaniljsocker
2½ msk kakao
3 dl ren havre
2½ msk kallt kaffe
kokosflingor
Rör ihop alla ingredienser och knåda degen tills allt är jämnt blandat. Forma och rulla degen till små bollar. Rulla bollarna i kokosflingor och låt dem stå en stund i kylskåp.
Jag använder samma recept här hemma :) Ren havre e ju precis samma havre som vanlig havre, skillnaden e bara att de inte varit på samma "produktionsspår" som andra sädesslag och inte "kontaminerats" av dom. De havregryn jag använder e rätt stora så jag brukar köra allt i mixern så finfördelas de lite grann. Göttgött! Michaela
SvaraRadera