De här gjorde jag åt min svärmor när hon fyllde år tidigare i sommar. Biskvierna är fyllda med en härlig smörkräm smaksatt med blåbär. De här passar ju bra nu i dessa blåbärstider :) Receptet har jag hittat i tidningen Hembakat.
Bottnar
250 g mandelmassa
2 äggvitor
1½ dl socker
Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna och sockret. Ställ blandningen i kylskåpet i ca 20 minuter så att blandningen blir fast. Spritsa eller klicka ut rundlar på bakplåtspapper och grädda bottnarna i 180 grader varm ugn i ca 12 minuter. De ska bli lite gyllene i färgen.
Blåbärssmörkräm
200 g smör
1½ dl florsocker
3 tsk vaniljsocker
3 äggulor, rumsvarma
2 dl frysta och tinade blåbär
Låt ALLA ingredienser stå framme så att de når rumstemperatur. Rör ihop alla ingredienser för hand. Fördela smörkrämen på bottnarna och ställ i kylskåpet tills smörkrämen stelnat.
Glasyr
ca 250 g mörk choklad
Smält chokladen och doppa biskvierna i chokladen så att smörkrämen täcks. Ställ dem sedan kallt.
You've got mail! :)
SvaraRaderaMen vad gott med blåbär i. Sådana biskvier har jag aldrig provat!
SvaraRaderaGår det att frysa in biskvier?:-)
SvaraRaderaJo, det går nog så länge du tinar dem långsamt när du tar fram dem, alltså från frysen till kylskåpet :)
SvaraRaderaDehär blåbärsbiskvierna passar bättre att doppa i vitchoklad tycker jag. :)
SvaraRaderaÄr väl en smaksak. Tycker själv att det blir för sött med vitchoklad.
SvaraRadera