6 maj 2012
Körsbärsmousse
Min mamma fyller år och hon gav mig körsbär som hon plockat från eget träd för att jag skulle kunna använda dem till att fylla en tårta. De var alldeles underbara att använda både till utseende och smak. Det blir en underbar färg på moussen och dessutom mycket god!. Satsen räcker till ett lager fyllning i en tårta på 24-26 cm i diameter.
Grundkräm:
3 dl vispgrädde
4 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladen. Värm grädden till ca 70 grader i en kastrull. Ta bort från spisen och rör ner gelatinbladen. Häll upp i en ren skål och täck den med plastfolie. Låt gärna folien ligga direkt ovanpå grädden. Ställ den i kylskåp i minst 3 timmar, gärna över natten.
Körsbärspuré:
175 g urkärnade och tvättade körsbär
100 g florsocker
1 vaniljstång
½ citron (saften från den)
Skrapa fröna ur vaniljstången och blanda ut med en liten del av florsockret. Mixa körsbär, florsocker, vanilj och saften från citronen. Låt blandningen stå i kylskåp till grundkrämen är färdig att användas. Vispa sedan grundkrämen luftig och vänd i körsbärspurén.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Vilken fin blogg du har med fantastiska tårtor!
SvaraRaderaTack!
SvaraRaderaFina tårtor du gör
SvaraRaderaTack för din snälla kommentar!
RaderaLåter spännande, ska se vad jag kommer på för någonting :)
SvaraRaderaTestade just, smeten blev dock lite grynig. Vispade jag för kort tid?
SvaraRaderaGrädden blev väldigt hård så det var svårt att vispa. Väldigt god dock.