17 september 2011

FotbollstårtaVåra elever deltog i kommunfotbollen i veckan och de gjorde det riktigt bra! För att fira deras fina insats bjöd vi eleverna på tårta i fredags. Det blev naturligtvis en fotbollsrelaterad tårta och självklart måste en ko finnas med på tårtan! :o) Den består av två ljusa rulltårtsbottnar och en chokladrulltårtsbotten. Den är fylld med hallonmousse och chokladkräm och spacklad med smörkräm. Den är täckt med ett marsipanlock och spritsad grädde på kanterna. Dekorationerna är gjorda i sugarpaste.

Hallonmousse
200 g frysta hallon
1 dl florsocker
100 g färskost
4 gelatinblad
2 dl grädde


Koka hallonen i 2 minuter. Blanda hälften av hallonen med färskosten och florsockret. Blötlägg gelatinbladen och vispa grädden. Smält gelatinbladen i andra hälften av hallonen. Låt svalna en stund och blanda ner i hallon-färskosten och blanda till sist ner den vispade grädden. Låt det gärna stelna en stund i kylskåp innan du fyller tårtan.

Tips! En till supergod fyllning får du genom att byta ut hallonen mot båbär. Har du egna inhemska behöver du bara koka en liten del av blåbären att smälta gelatinbladen i. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...