29 januari 2011

Hallon- och kinuskicheesecake

Fick ett önskemål om att publicera ett recept på en hallon- och kinuskicheesecake som jag bjöd på under jullovet. Tyvärr hann jag inte fota denna tårta, men kan nog garantera att den är väl värd att prova :).

Botten:
200 g dominokex (vanilj&toffe)
50 g smör

Fyllning:
4 dl vispgrädde
3 ½ dl farinsocker
6 gelatinblad
2 ½ dl Flora Visp
200 g naturell färskost
½ dl vatten

250 g hallon

Smält smöret och krossa dominokexen. Blanda allt och tryck försiktigt ner blandningen i en löstagbar form. Sätt den i kylskåpet så länge du blandar fyllningen.
Börja med att hälla grädde och farinsocker i en kastrull och koka upp blandningen under omrörning. Låt blandningen svalna och sätt sedan blandningen i kylskåp och låt kallna. Blandningen bör vara iskall innan man vispar den och kan med fördel göras dagen innan. Sätt gelatinbladen i kallt vatten. Vispa Flora Visp och blanda i färskosten. Vispa den kalla kinuskiblandningen tills den tjocknar. Blanda ihop de båda blandningarna och koka upp vattnet. Lös upp gelatinbladen i vattnet och rör ut det i gräddblandningen.

Skeda upp halva blandningen på kexbottnen. Sätt en del av hallonen på och häll resten av gräddblandningen på hallonen. Låt den stå i kylskåpet några timmar eller till följande dag. Dekorera med resten av hallonen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...