12 november 2009

Marianne cheesecake




Nej, jag har inte slutat bygga! Men p g a de små tösernas febriga tillstånd med tillhörande öroninflammation har det inte blivit så mycket tid för byggandet. Däremot har vi bakat endel, lättare att involvera barnen i det! Jag har faktiskt tapetserat en hel del i dockhuset, men har inte hunnit fotografera det i dagsljus, så det får jag visa en annan gång.

Denna cheesecake gjorde jag till farsdag. Receptet har jag hittat på en marianne crush påse, har dock modifierat det lite. Bottnen är gjord på dominokex, mellanlagret marianne crush och översta lagret hallon.

Här kommer receptet:
Marianne cheesecake

Botten:
200 g dominokex
50 g smör

Fyllning:
2 dl vispgrädde
120 g marianne crush
200 g kvarg
3 gelatinblad
2 msk vatten

Glasyr:
400 g bär
1 dl socker
3 gelatinblad
1 dl röd saft


Smält smöret, krossa dominokexen och blanda. Tryck ut det på bottnen av en löstagbar form.
Lägg gelatinbladen för fyllningen i blöt. Vispa grädden, tillsätt marianne crush och kvarg. Koka vattnet och smält gelatinbladen. Rör ner gelatinet i fyllningen och häll det över kexbottnen. Sätt i kylskåp i några timmar.
Lägg gelatinbladen för glasyren i blöt. Mixa bären med sockret. Koka saften och smält gelatinbladen i saften.  Häll ovanpå fyllningen. Sätt i kylskåp för att stelna. Dekorera! Trevlig bakning!


2 kommentarer:

  1. låter så underbart gott, särskillt med dominokex i botten!

    SvaraRadera
  2. låter så underbart gott, särskillt med dominokex i botten!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...