31 oktober 2009

Tekakor

Dessa bröd bakade jag en dag hos min mor. Receptet kommer från Leilas bok A piece of cake. Jag har dock modifierat receptet lite. De var riktigt, riktigt goda, åtminstone nygräddade! Smör och marmelad på och lyckan är gjord :o)




Här kommer receptet!
5 dl mjölk
4 dl havregryn
½ msk salt
1 msk ljus sirap
150 g smör
50 g jäst
7-8 dl vetemjöl

Värm mjölken till 50 grader. Häll i havregryn, salt och sirap. Låt svälla 20 minuter. Smält smöret och häll det i grynblandningen. Smula ner jästen och rör om ordentligt. Tillsätt mjölet litet i taget tills det blir en lös deg. Låt jäsa under bakduk 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda degen och dela den i tio delar. Kavla ut till 1 cm tjocka, runda kakor. Nagga kakorna och låt dem jäsa under bakduk ca 30 min. Grädda kakorna i 10 minuter. Trevlig bakning!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...