Festbordets randiga
Botten:
180 g Digestive-kex
75 g smör
(färska jordgubbar)
Mousse:
6 dl vispgrädde
300 färskost
6 dl vispgrädde
300 färskost
Fyllning 1:
1 ½ gelatinblad
1 ½ gelatinblad
130 g vitchoklad
120 g smetana
120 g smetana
1msk vatten
Fyllning 2:
3 gelatinblad
3 gelatinblad
200 g jordgubbar
½ dl socker
½ dl socker
Fyllning 3:
3 gelatinblad
200 g hallon
½ dl socker
3 gelatinblad
200 g hallon
½ dl socker
Smält smöret, krossa digestivekexen och blanda. Tryck ut det på bottnen av en löstagbar form.
Vispa grädden och blanda sedan i färskosten. Dela moussen i tre lika stora delar.
Fyllning 1:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Dela vitchokladen i bitar och smält den i mikron på svag värme. Blanda i den första delen gräddost choklad och smetana. Koka vatten och smält gelatinbladen. Blanda i fyllningen. Häll den första fyllningen över kexbottnen. Låt stelna i kylskåp i ca 15 minuter.
Fyllning 2:
Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten.Mosa jordgubbarna. Hetta upp ca 1 dl av moset i en kastrull och smält gelatinbladen. Blanda gelatin-jordgubbsmoset i den andra gräddostblandningen, resten av jordgubbsmoset och socker. Häll i kakformen och låt det igen stelna i kylskåp ca 15 minuter.
Fyllning 3:
Gör som med jordgubbsfyllningen. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Mosa hallonen. Hetta upp ca 1 dl av moset och smält gelatinbladen. Blanda i den sista gräddostblandningen gelatin-jordgubbsmoset, resten av hallonmset och socker. Låt kakan stelna i kylskåp i minst tre timmar före du lossar den från kakformen.
Dekorera med t. ex. hallon och choklad!
Trevlig bakning!
Mums, vilka kakor du bakar! Skall låna ett recept. Tack!
SvaraRaderaMums, vilka kakor du bakar! Skall låna ett recept. Tack!
SvaraRadera