Rimbobullar
50 g jäst4 dl mjölk; kall
400 g smör; rumstempererat
2 msk socker
12 dl vetemjöl
Fyllning
150 g smör
4 msk socker
4 tsk vaniljsocker
Pensling Ägg
Garnering
2 dl florsocker
2 msk vatten
Smula ner jästen i en degbunke. Tillsätt mjölken och rör tills jästen är upplöst. Tillsätt matfettet, delat i mindre bitar, sockret och mjölet. Arbeta snabbt samman till en smidig deg. Dela degen i två delar. Kavla ut till en stor fyrkant, 40x40 cm, på en mjölad arbetsbänk. Skär den i fyrkanter, 8x8 cm. Rör samman ingredienserna till fyllningen. Fördela lite av den mitt på fyrkanterna. Vik upp de fyra hörnen på degbitarna över fyllningen. Lägg bullarna i muffinsformar. Ställ dem på plåtar. Låt dem jäsa övertäckta ca 2 timmar i rumstemperatur. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Grädda dem i 200°, ca 8 minuter. Låt bullarna kallna utan bakduk på galler. Glasera dem med florsockerglasyr strax innan de ska serveras. Trevlig bakning!
Rimbobullar går superbra att baka två eller tre dubbel sats och så fryser man in. sen är det bara att ta ur frysen och tina upp och sätta glasyr på.
SvaraRaderaJo, mycket praktiskt att ha färdiga i frysen :)
Radera