25 augusti 2013

Blåbärspaj

Den här måste vara en av de bästa blåbärspajerna jag har ätit. Den är enormt god och lite annat än de vanliga smulpajerna.

Pajskal
150 g smör
1 dl socker
1 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Rör smör och socker till skum. Tillsätt ägget under kraftig vispning. Blanda ut bakpulvret i mjölet och rör ner i degen. Klä botten och kanterna av en pajform, ca 23 cm i diameter, med degen.

Fyllning
ca 500 g blåbär
2½ dl turkisk yoghurt
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
Blanda alla ingredienserna och häll ovanpå pajbottnen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 30 minuter.                                                         

2 kommentarer:

  1. Vad gör jag för fel när fyllningen inte tar ihop? Använder frysta blåbär. Kanterna blir färdiggräddade men bottnen av pajen e inte gräddad och fyllningen rinner ut, Smaken är jättegod :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej!
      Fyllningen är nog ganska lös, men den brukar ta ihop om den får stå en stund. Vet faktiskt inte vad det beror på att den inte blir färdig gräddad i mitten. Testa att sänka ugnsvärmen om den skulle hinna bli färdig i mitten då om kanterna inte blir så fort färdig.

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...