13 juli 2013

Marängbottnar

Det här är ett enkelt och gott recept på marängbottnar som jag ibland använder i tårtor. Det går att använda den som den är och lägga t.ex. grädde och färska bär på eller göra som jag gjort här delat smeten i två delar och gräddat dem som två skilda bottnar. Under perioden när det är svårt att få tag i färska bär är annars kiwi en riktigt hit på den här bottnen ;)

Marängbotten (en stor eller två 26 cm bottnar)
3 äggvitor
2 dl socker
½ msk potatismjöl

Vispa äggvitorna långsamt tills de är styva. Tillsätt sockret och potatismjölet och fortsätt vispa på låg hastighet minst 5 minuter. Bred ut smeten på en plåt eller i två springformar (utan botten). Grädda i 125 grader varm ugn i ca 1 h. Stäng av ugnen och låt bottnen torka i minst två timmar, gärna över natten, i ugnen.

                                                                               

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...