Rabarbercurd
300 g rabarber
0,4 dl strösocker
½ dl vatten
1½ dl socker
6 äggulor
en nypa salt
0,5 skalet av en halv citron
50 g smör
Skölj rabarbern och skär den i bitar. Lägg dem i en kastrull, häll på sockret och låt stå en liten stund. Tillsätt vattnet och koka tills det mjuknar. Tag bort från värmen och låt svalna. Mixa till en helt slät puré.
Lägg äggulorna i en skål och placera över vattenbad. Vispa gulorna lätt och tillsätt därefter socker, salt och citronskal. Rör hela tiden tills smeten blivit varm, men inte het. Ta ca 1 dl av rabarberpurén och rör ner, fortsätt röra tills curden återigen blivit varm. Tillsätt cirka en deciliter till av purén. Sluta inte röra förrän curden är varm och tjock. Ta av från plattan och rör i smöret. Rör tills allt löst sig och inga klumpar är kvar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar