20 augusti 2012

Välkommentårta




Efter att pastor Kaj gått i pension välkomnades igår nya pastorsparet Magnus och Ulrika i Elim. Jag fick återigen äran att göra tårtorna. Kände en viss press att hitta på något helt annat än vad jag hade gjort två veckor tidigare. Jag valde att göra kinuskitårtor gjord på ljusa bottnar fyllda med hallon, grädde och glasskräm. Kanterna är spritsade med grädde. Jag gjorde också en glutenfri tårta med samma innehåll. Blommorna är gjorda i sp och för att piffa upp dem satte jag röda vinbär som dekoration på tårtorna. Jag tyckte själv att tårtorna blev mycket goda. Det är alltid roligt att få smaka på tårtorna alltemellanåt så att man vet att de faktiskt också går att äta dem, inte bara titta på dem :)

Kinuskiglasyr (räcker till en ca 26 cm stor tårta)
2 dl vispgrädde
2 dl farinsocker

Koka grädde och farinsocker tills den når en temperatur på 110 grader eller tills den håller kulprovet. Jag tycker att det är helt olika från gång till gång när man kokar kinuski hur länge det tar innan den är klar. I de flesta recept står det ca 20-25 minuter. Jag har alltid kokat den längre än så, vet inte vad det beror på. Hur som haver ska man inte ha bråttom när man kokar kinuski och allra lättast är det med en termometer!

2 kommentarer:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...