2 maj 2012

Chokladkakor




Mycket smarriga och lite sega blev de här kakorna. Vet inte om de passar under etiketten småbröd, snarare tefat, eftersom de blev rejäla... men det är ju en smaksak och något som man själv får avgöra, hur stora man vill ha dem. Värt besväret är det absolut!

230 g smör, rumstempererat
1,8 dl strösocker
1,8 dl farinsocker
2 ägg
1 tsk vaniljessens
7 dl vetemjöl
3/4 tsk salt
1 tsk soda/bikarbonat
200 g mörk choklad

Rör smör, farinsocker och strösocker. Tillsätt äggen och vaniljessensen och rör försiktigt ihop. Blanda vetemjöl, salt och soda och rör ner i smörblandningen. Hacka chokladen grovt och blanda i degen. Låt degen stå i kylskåp i minst 8 timmar, gärna över natten. Skopa sedan upp runda bollar på en plåt med bakplåtspapper. Jag använde mig av en glasskopa. Rör och arbeta degen så lite som möjligt. Om den blir omöjlig att forma när den stått framme en stund så sätt in degen tillbaka i kylskåpet en stund. Grädda kakorna i 175 grader varm ugn i 12-15 minuter.

2 kommentarer:

  1. Åh perfekt! Har letat länge efter ett bra recept på exakt dylika småbröd :) Ska absolut testa dessa någon gång! Men en dum fråga - vaniljessens... visst finns det i små bruna flaskor typ på samma ställe som karamellfärg? En dag... sedan ska du ha en SKÖN helg!!! :) Kram, Susanna

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo, det är precis de bruna flaskorna som finns med karamellfärgen :) TACK och KRAM

      Radera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...