27 april 2012

Key lime pie



Den här bakade jag tidigare i veckan och bjöd mina Tupperwaregäster på :) Receptet är Leilas men skriver det hit också.

 Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Smält smöret och krossa kexen. Rör ihop och tryck ut i en pajform. Förgrädda i 175 grader varm ugn i ca 10 minuter. Låt svalna.

 Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st äggulor
5 st limefrukter, skal och saft
 Blanda mjölken, äggulorna, rivet skal och saft. Låt blandningen stå i minst 30-60 minuter. Sila bort skalen och häll blandningen över kexbottnen. Grädda i 175 grader varm ugn i ca 15 minuter.

Till servering
Vispad grädde
1 st limefrukt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...