10 december 2011

Pitabröd

Det här är klassiker hemma hos oss. Lätt att göra och mycket gott att äta! Fyllningen går att variera i det oändliga. Jag gillar fyllning med skinka i :)


Pitabröd
25 g jäst
5 dl vatten
2 tsk salt
12-13 dl vetemjöl
Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och häll det över jästen. Rör ner salt och sedan vetemjölet lite i taget. Låt degen jäsa en timme. Dela degen  i två delar. Dela varje del i 8 bitar och rulla dem runda. Kavla ut dem till platta rundlar. Värm ugnen till 275 grader och lägg in en tom plåt i ugnen. När ugnen är varm tas plåten ut och bröden läggs på den färdigt varma plåten. Grädda i ca 2-4 minuter.

Fyllning
kinakål
tomat
gurka
paprika
ost (tärningar)
skinka
äpple

salladsdressing

1 kommentar:

  1. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...