22 oktober 2011

Frukostbröd

Steg imorse upp med tuppen för att baka semlor till frukosten. Ren lyx att få äta nygräddade semlor och de gick åt som smör i solen! 

Frukostsemlor
 50 g jäst
5 dl fingervarmt vatten
3 msk olivolja
1½ tsk salt
2 dl speltmjöl
4 dl havregryn
ca 8 dl vetemjöl

Smula jästen i en degskål och häll över en del av vattnet och lös upp jästen. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt. Blanda spelt, havregryn och vetemjöl lite åt gången. Knåda degen ordentligt. Låt den jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Baka ut till ca 18 semlor och låt dem jäsa på nytt ca 30 minuter. Pensla semlorna med vatten och strö havregryn ovanpå. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 12 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...