24 maj 2011

Smörgåstårta

Det här är ett av de få recept som jag inte har några måttangivelser på. Jag har gått lite "på känn" här och har mycket svårt att säga exakta mängder... Smörgåstårtan är gjord på pågens ljusa rostbrödsskivor och fylld med skinka och leverpastej



Fyllning 1:
 bredbar leverpastej
crème fraîche
saltgurka

Mixa sönder leverpastej och tillsätt crème fraîche. Hacka saltgurkor och blanda i.

Fyllning 2:
skinka
majonnäs
olympiaost
paprika
persilja

Hacka skinkan eller mixa smått. Tillsätt osten och blanda ut med majonnäs. Hacka paprika och persilja och rör ner i blandningen.

Skär bort de yttersta kanterna på alla brödskivor. Placera ut ett lager på ett fat. Pensla med buljong. Bred på fyllning och lägg ett nytt lager med bröd ovanpå. Upprepa så långt fyllningarna och brödet räcker. 

Blanda majonnäs med lite crème fraîche och spackla tårtan med det. Garnera med t.ex. vindruvor, skinka, tomat, gurka och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...