23 maj 2011

Kladdiga chokladkakor


Har provbakat endel småbröd den senaste tiden. Har fått i uppdrag att baka småbröd till en examensfest i vår och nu måste jag försöka hitta de ultimata småbrödsrecepten :) De här småbröden är bakade ur Mia Öhrns "Flera kladdkakor". Jag gillade verkligen konsistensen och smaken på dessa. Rekommenderas verkligen!

200 g smör
1 dl socker
4 dl vetemjöl
½ dl kakao
½ tsk bakpulver
25 kolafyllda chokladbitar typ Center

Smält smöret. Rör ner socker, mjöl, kakao och bakpulver. Blanda till en deg. Den ser först lös ut, men blir tjock efter en stund. Ta en bit deg och omslut en chokladbit ordentligt. Se upp så att det inte lämnar något hål för då sipprar chokladkolan lätt ut... Rulla till runda kakor och lägg dem på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta ut kakorna en aning innan du gräddar dem. Grädda i 200 grader varm ugn i ca 7-8 minuter.

1 kommentar:

  1. Vilken fin o inspirerande blogg du har! :) Funderar på att baka mjölkchokladsnittarna till ett kalas och undrar hur många bitar man får av en sats?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...