3 april 2011

Sallad och bröd

Fick ett trevligt salladsrecept av min vän Erica. Den här salladen bjöd vi på när Iris firade sin födelsedag. Brödet är ett batongrecept som jag fått av min kära mor. Det är ett recept som varierar varje gång det används. Mjöl- och frösorter varierar från gång till gång. Skriver dock ut grundreceptet här:

6 dl vatten
50 g jäst 
4 tsk salt
4 msk olja
14-16 dl vetemjöl

Värm vattnet till 37 grader. Smula jästen och häll det varma vattnet ovanpå. Tillsätt salt och olja. Arbeta in mjölet i degen och låt den jäsa i ca 20 minuter. Baka ut till 6 bröd. Låt jäsa ytterligare 45 minuter. Grädda i 225 grader varm ugn i ca 20 minuter.

Salladen

50 g majonnäs
0,5 tsk fransk senap
0,5 tsk curry
1 tsk citronsaft
0,5 tsk riven lök
1dl crème fraîche
125 g mild ost
50 g rökt skinka
2 tomater
1/4 gurka

Skär tomat, gurka, ost och skinka i mindre bitar. Man kan med fördel ta bort det våta ur tomaterna så blir salladen inte så rinnig. Blanda de våta ingredienserna med kryddorna och häll över salladen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...