29 mars 2011

Sugar cookies

Har gjort hattar av det här receptet. Jag smaksatte degen med vaniljessens. Det blev riktigt bra! Smaken på den här sortens kakor är väl ingen sensationell upplevelse. I det här fallet betyder nog utseendet mera :o). Kakorna är gjorda i två storlekar, ihopsatta och dekorerade med kristyr, marsipan och sugarpaste. Får åtminstone själv vårkänslor av dessa :o)

Recept på täckande kristyr (dvs lite mer flytande)
½ äggvita
ca 1½ dl florsocker
några droppar ättika eller citron

Vispa äggvitan och ca 1 dl av florsockret med elvisp några minuter. Tillsätt resten av florsockret och ättikan. Vispa ännu lite till. Florsockermängden kan du nog hamna att justera lite beroende på hur stor äggvita du har.

6 kommentarer:

  1. Wow vilken häftig grej! Är så imponerad av dina kreationer!

    / Jenny H.

    SvaraRadera
  2. Sällar mig till skaran! Så imponerad!

    H. Hanna S

    SvaraRadera
  3. ska det likna hattar?

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...