29 januari 2011

Fastlagsbullar

Vi har tjuvstartat semlesäsongen! Provade ett nytt recept idag som blev riktigt bra. Rekommenderas varmt!

50 g jäst
150 g smör
5 dl mjölk
4 krm salt
2 tsk kardemumma
1 dl vit sirap eller socker
ca 15 dl vetemjöl

Fyllning;
mandelmassa 
vispgrädde

Smält smöret och blanda i mjölken, värm till 37 grader. Smula jästen och häll blandningen över den. Blanda i salt, sirap och kardemumma. Rör tillsist i mjölet. Låt degen jäsa ca 30 minuter.
Blanda ½ dl vetemjöl och 1 tsk hjorthornssalt och använd det till utbakningen av bullarna. Låt bullarna jäsa och pensla dem sedan med ett uppvispat ägg. Strö pärlsocker ovanpå (åtminstone vill jag ha det på mina bullar!). Grädda i 225 grader varm ugn.

Dela bullarna. Blanda riven mandelmassa med en liten skvätt grädde och sätt på den understa delen. Spritsa grädde på bullarna och sätt på locket. Pudra florsocker ovanpå. 

Njut!

2 kommentarer:

  1. Bullarna såg så perfekta och goda ut så nu har jag tvingat mannen att baka åt oss också! Jag tror jag lyckades övertala honom.

    SvaraRadera
  2. Skoj :) Hoppas att de blev till belåtelse!

    SvaraRadera

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...